Home     LE CREUSET XL GRILLPLAAT
LE CREUSET XL GRILLPLAAT

LE CREUSET XL GRILLPLAAT


LE CREUSET XL GRILLPLAAT
€ 125.00

  • Productinformatie

Ideaal om vlees, groenten, etc. te grillen op een gezonde, vetvrije manier.

 
• Diameter: 34X25cm
• Materiaal: Gegoten aluminium
• Bekleed met een hoogwaardige anti-kleeflaag zonder PFOA
• Gepatenteerde inductietechnologie (rvs-schijf) : Perfecte geleiding op deze warmtebron
• Gelijkmatige warmteverdeling voor een optimaal bakproces
• Mag in de oven tot 260°C & in de vaatwasser
• Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
• Uitzonderlijke duurzaamheid
• 10 jaar garantie
• Handgrepen in roestvrij staal

Le Creuset anti-aanbakkookgerei wordt vervaardigd uit hoogwaardige duurzame materialen die de beste kookprestaties bieden.

 
Elke pan is gemaakt uit zeer dik, gegoten aluminium, speciaal behandeld met het oog op een sterke, versterkte afwerking die weerstand biedt tegen de eisen van het alledaags gebruik. Elke pan verspreidt de hitte gelijkmatig en efficiënt zodat u geen last heeft van hete plekken in uw voedsel. De speciaal gevormde basis bevat een magnetische, roestvrij stalen schijf dia aan de pan extra sterkte en stabiliteit biedt en ze geschikt maakt voor gebruik op ALLE HITTEBRONNEN, inclusief de nieuwste inductiekookplaten. Gepatenteerde inductietechnologie.

 
De binnen- en buitenzijde van ieder stuk kookgerei zijn bekleed met een ultre innoverende anti-aanbaklaag zonder PFOA, die u de beste resultaten in bakken zal geven en gemakkelijk te reinigen is.

 
De Le Creuset anti-aanbakpannen zijn :
• Volledig multifunctioneel voor gebruik op alle kookplaten, onder alle huisgrills en in alle conventionele of heteluchtovens (niet geschikt voor gebruik in magnetronovens of op BBQ's)
• Vaatwasmachinebestendig.
• 10 jaar garantie.

 
Anti-aanbaklaag

 
Voor het eerste gebruik

 
Verwijder alle verpakking en etiketten. Was de pan in heet zeepwater, spoel en droog grondig af.

 
Smeer de binnenste anti-aanbaklaag in. Smeer de zwarte buitenwand NIET in.

 
Wrijf eenvoudigweg met een in plantaardige olie of maïsolie gedrenkt stuk keukenpapier over het volledige kookoppervlak. Spoel af met heet water. Droog grondig af. De pan is nu gebruiksklaar. Dit proces achteraf eventueel herhalen zal de oppervlakte beschermen en de duurzaamheid nog bevorderen.

 
Uw kookgerei gebruiken

 
Hittezones

 
Pas de afmeting van de panbasis steeds aan de kookplaatzone aan waarop ze gebruikt zal worden. Gasvlammen moeten steeds beperkt blijven tot de basis en mogen zich NOOIT uitbreiden langs de zijwanden van de pan.

 
Op glasbedekte kookplaten de pan steeds optillen en verplaatsen, of over het oppervlak heen bewegen. De pan nooit voortschuiven want dit kan zowel de panbasis als het glasoppervlak beschadigen.

 
Gebruiksaanwijzingen

 
Gebruik op alle hittebronnen voor de meeste bereidingen middelmatige en lage temperature, hierdoor warmt de pan geleidelijk en gelijkmatig op.

 
Wanneer vlees, gevolgelte of vis dichtgeschroeid dienen te worden, kunnen aanvankelijk middelmatige tot hogere temperaturen gebruikt worden, maar eens de pan heet is en het voedsel toegevoegd, moet de temperatuur verlaagd worden.

 
De pan mag NOOIT gebruikt worden op maximum temperatuur, noch bij het voorverwarmen, noch bij het koken, aangezien excessieve oppervlakte-temperaturen de anti-aanbaklaag zullen beschadigen. Zie sectie verderop voor details betreffende verkeerd gebruik.

 
Olie en vetten

 
Breng een weinig olie of vet aan op het kookoppervlak voor het opwarmen. Dit zal de smaak en het bruinen van het voedsel verbeteren. De olie of het vet mag nooit gloeiend heet worden. Indien dit toch gebeurt, koel dan de pan eerst af alvorens verder te gaan.

 
Koken zonder toevoeging van vetstoffen.

 
Warm, voor vetarm koken, de pan gedurende 2 minuten voor op middelmatige temperatuur alvorens het voedsel toe te voegen.

 
Laat de pan tijdens het voorverwarmen NIET onbewaakt achter en zorg ervoor dat de anti-aanbaklaag niet oververhit geraakt aangezien dit permanente schade kan veroorzaken.

 
Voedselnewaring en marinade. Sla geen rauw, gemarineerd of bereid voedsel op in de pan. De ingrediënten kunnen schade veroorzaken aan de pan.

 
Te gebruiken kookgerei

 
Het is raadzaam het silicone keukengerei van Le Creuset te gebruiken. U kunt eveneens houten of hittebestendig plastic keukengerei gebruiken

 
Indien u voorzichtig bent kunnen metalen keukenbestek, lepels of gardes gebruikt worden maar u mag er niet ruw mee te werk gaan en u mag er niet mee over de anti-aanbaklaag krassen. Sla er evenmin mee op de bovenrand van de pan.

 
Messen, of keukengerei met scherpe kanten mogen nooit gebruikt worden om er voedsel mee te snijden op de anti-aanbaklaag.

 
Elektrische mixers en staafmixers megen niet gebruikt worden op de anti-aanbaklaag.

 
Ovengebruik

 
De maximale temperatuur bij gebruik in de oven mag niet boven de 260°C/500°F komen (220°C/425°F als het kookgerei wordt gebruikt met een hittebestendig, glazen deksel)

 
Grillgebruik

 
Wanneer de pan onder de grill gebruikt wordt, moet er een minimumafstand van 5 cm(2 duim) gehandhaafd worden tussen de hittebron en de bovenrand van de pan. Gebruik de pan NIET op BBQ's

 
Handgrepen

 
Gebruik steeds een droge ovenwant of doek wanneer u een hete pan vastneemt tijdens of na het koken.

 
Uw pan reinigen en opbergen

 
Koel de pan enkele minuten af alvorens ze te reinigen. Niet vullen met of onderdompelen in koud water wanneer ze heet is.

 
Gebruik op de anti-aanbaklaag UITSLUITEND speciaal voor anti-aanbaklagen voorziene reinigingssponjes. Gebruik op GEEN ENKEL oppervlak metalen, schurende of stijve sponsjes/borstels, en evenmin bijtende reinigingsmiddelen.

 
De duurzame, verstevigde anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat de ingredieënten niet aanbakken en is zo zeer gemakkelijk te reinigen. Om het uiterlijk en de prestatie van de anti-aanbaklaag te behouden, raden wij u aan om uw kookgerei met de hand af te wassen met een sopje, in plaats van het in de vaatwasser te reinigen. Dit zal de levensduur en de prestaite van de anti-aanbaklaag nog verlengen.

 
Als U uw kookgerei met anti-aanbaklaag in de vaatwasser plaatst : smeer het dan voor ieder gebruik in met olie.

 
Verkeerd gebruik van de anti-aanbaklaag.

 
De Le Creuset 10-jarige garantie dekt geen schade aan de anti-aanbaklaag als deze veroorzaakt is door oververhitting of krassen.

 
Oververhitting

 
Schade door oververhitting tijdens het koken is direct herkenbaar. De anti-aanbaklaag ontkleurt en komt in de ergste gevallen van de pan los in de vorm van schilfers of bladders.

 
Krassen

 
Kerfsporen of diepe krassen veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik van metalen keukengerei valt niet onder de waarborg. Dergelijke schade is permanent en zal leiden tot een vermindering van de anti-aanbakprestatie.

 
Waarborg

 
Le Creuset biedt 10 jaar garantie op dit kookgerei met verstevigde, duurzame anti-aanbaklaag. De garantie telt vanaf de datum van aankoop vand e eerste eigenaar, in geval van eigen aankoop en van cadeau.

 
De waarborg dekt fabricagefouten en/of defecte materialen wanneer het product in normale, huiselijke omstandigheden en in overeenstemming met de bijgeleverde onderhouds- en gebruiksvoorschriften gebruikt wordt. Het dekt geen normale slijtage, commercieel gebruik of verkeerd gebruik van het product.

 
Om aanspraak te maken op de WAARBORG, gelieve het product, met aankoopbewijs, terug te zenden naar de plaats van aankoop of naar het adres dat voor uw land op de achterkant van dit boekje staat.

 
Defect kookgerei zal gratis hersteld of vervangen worden door een vergelijkbaar product of door een product van gelijk waarde als het origineel product niet langer geproduceerd wordt.

 
Gelieve er nota van te nemen dat in geval van een set, enkel het defecte item zal vervangen worden.

 
Het volgende valt niet onder de waarborg :

 
• Schade veroorzaakt door normale slijtage, ongeluk, verkeerd gebruik of commercieel gebruik.
• Krassen, vlekken, ontkleuring, corrosie of schade door oververhitting aan de binnen- of buitenzijde van de pan.
• Daaruit voortvloeiende schade is uitdrukkelijk uit deze waarborg uitgesloten.
• De waarborg heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.