...

In de pers



La Culina breidt sterk uit

donderdag 19 november 2009

PUTTEN - In december bestaat de zaak drie jaar. In die tijd is er hard gewerkt aan uitbreiding van de service en het assortiment. Zo is er begin dit jaar een koffiebrander aangeschaft. “Voor zover bekend is dit uniek op de Veluwe. Allerhande soorten koffiebonen kunnen gebrand worden. Dit vergt een speciale vaardigheid, om exact de juiste duur te bepalen moet het o.a. op gehoor gaan, een beetje zoals de 'pops' bij popcorn. Natuurlijk moet je er ook een neus voor hebben", vertelt eigenaresse Yvon Strooker (39).door Lennie Dekker

Opgegroeid in de horeca en altijd in de weer geweest met eten en drinken via haar werk in de catering is ze in haar element in haar La Culina.
Opgegroeid in Putten kent ze haar klantenkring goed, die eerst wat afwachtend was, maar nu steeds trouw terugkomt en sterk groeit. Vandaar dat de aanschaf van de brander verantwoord was. Na het branden gaan de bonen in het pak, of worden eerst nog gemalen. “Versere koffie kan men niet krijgen, dat is goed te proeven. Er worden ook koffiebonen uit verre streken geïmporteerd, zoals uit Tanzania of Colombia, met elk hun eigen smaak. Die uit Indonesië zijn bijv. iets minder rinsig. Er worden koffieworkshops en proeverijen gehouden om dit te ervaren". Om de smaaksensatie te vervolmaken kan men genieten van de bijzondere en beroemde Belgische bonbons van het merk Leonidas.
Daarnaast zijn er wel 120 soorten verse thee, waaronder bijzondere zoals de geluksthee, met als basis groene thee met rozenblaadjes, de blauwe Malva, goudsbloem en suikervlindertjes.
Er zijn ambachtelijke jams en Oudhollands snoepgoed en veel cadeau- en keukenartikelen. Kerstpakketten kunnen naar wens samengesteld worden, evt. met een thema, bijv. thee, koffie, delicatessen of chocolade. Catering voor particulieren en bedrijven is mogelijk en La Culina is geautoriseerd dealer van volautomatische koffiezetapparaten van Jura, ook voor groot- of kleingebruik. Ook de keukenmachines van Kitchenaid zijn van oerdegelijke kwaliteit die een mensenleven lang mee gaan.
Recentelijk is het assortiment van het naastgelegen maar gestopte Olijfje overgenomen. Er prijkt nu een vitrine met diverse soorten tapas, ambachtelijke sauzen en pasta's van kleine Italiaanse boeren. Zelf ontwikkelt Yvon ook producten als een feta spread met tonijn. Er zijn tomaatjes met roomkaas, rode pesto en vele andere bijzondere heerlijkheden. Uiteraard veel soorten olijfolie en al dan niet gevulde olijven, geflankeerd door (Spaanse) worstsoorten.

La Culina
Kerkstraat 43
tel. 06-33013602
www.laculina.nl


RenJac4kids op Putten on stagezondag 7 september 2008

PUTTEN - La Culina heeft tijdens het evenement Putten on Stage RenJac4kids uitgenodigd.
Dit is een goede doelen stichting die kinderen die het net even iets moeilijker hebben, een onvergetelijke dag bezorgen.

Omdat La Culina nu ook Leonidas bonbons dealer is geworden,
gaat er tijdens Putten on Stage 20% van de verkochte Leonidas bonbons
naar het goede doel RenJac4kids. Ook zullen er vrijwilligers rond
en op de catwalk lopen om lootjes te verkopen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.
Het unieke van RenJac4kids is dat er met de opbrengst 1 of meerdere kinderen uit Putten
en omstreken de dag van hun leven krijgen aangeboden.
Dus kent u een kind die door onvoorziene omstandigheden minder van het
leven kan genieten dan de gemiddelde kinderen, dan kunt u deze opgeven bij La Culina.
La Culina zal samen met RenJac4kids bekijken wie hiervoor in aanmerking komt.
U wordt hiervan uiteraard op de hoogte gehouden.


Kerstmarkt was een half succes met lege plekken
PUTTEN – De kerstmarkt georganiseerd door de winkeliersvereniging op zaterdagavond in
het centrum van putten was een half succes. Dit omschrijft wel het beste wat het publiek dacht.
Daar waar veel kramen en stands werden verwacht was
het leeg. Op de plekken waar niks werd verwacht was verrassend veel.
Bij woonwinkel ‘De Binnenkamer is het enorm druk. Binnen hadden zich veel luisteraars verzamelt
die aandachtig luisterden naar de muziek van de Biltstars. Buiten werd er namens de
Binnenkamer likeur en chocolademelk uitgedeeld. Bart van Amerongen helpt al
een paar jaar achter elkaar mee op de kerstmarkt. “Het is erg gezellig en mensen waarderen het
enorm.” Na de woonwinkel loop je bij De Hertog tegen de gluhwein aan. Mensen die iets
anders willen kunnen bij de stand van La Culina de naar appeltaart smakende Mulling Spice
proberen. Langs de straat houden vuurkorven het publiek warm en verhogen zo de sfeer. Niet alleen
uit de vuurkorven komt  vuur, maar ook uit de mond van een jongen uit het publiek komt
vuur. Hij mocht de vuurspuwer assisteren. Geen zin meer om te lopen. Geen enkel probleem
een arrenslee reed rond om mensen het wonderschone Putten te showen. Hoewel deze
dankzij de grote drukte maar moeilijk vooruitkwam. Pas na de kerk ging het beter. Hier waren
de enige aanwijzingen van een kerstmarkt een trouwauto en een stand van Xenos. Dit tot
grote teleurstelling van veel Puttenaren.

Molenaarsverhalen: Nationale Molendag trekt ook buitenlandse bezoekers
Puttens Weekblad 14 mei 2008

PUTTEN - “Wat is het verschil tussen bloem en meel?” Molenaar N. Zevenbergen kijkt de groep rond.
Van jong tot oud staan de Molendag-bezoekers boven in de molen te luisteren naar de ervaren molenaar.
Foto: Puttens Weekblad
“Bloem is dat fijne spul en meel is grof en bevat gries”, legt Zevenbergen uit. Molen 't Hert kreeg tijdens de
Nationale Molendag afgelopen zaterdag een leuk aantal bezoekers. Molenaar Zevenbergen vertelde vol
passie over zijn beroep aan iedereen die het horen wilde en liet alles zien. Het is te warm, vindt eigenaar
Robert-Jan Besselsen. “De molen is een belangrijke stop tijdens de fietsroute die de VVV heeft georganiseerd”, zegt Besselsen.
“Maar mensen liggen liever op het strand met dit weer”. Toch deden zo'n honderd mensen mee aan de fietstocht
en kreeg de molen nog veel andere bezoekers. “We hebben een springkussen voor de kinderen neergezet”, laat Robert-Jan zien
. “En 'La Culina' staat hier met hapjes en drankjes.” Binnenin de molen is het verrassend koel.
“Dat komt door al dat riet”, zegt de molenaar. “Dat is goed voor het meel.” Zevenbergen is al 26 jaar molenaar in
Putten en maalt nog steeds elke twee weken en flinke berg meel. “In de winkel hiernaast verkopen we dat broodmeel”, zegt Besselsen.
“Er gaat rond de vierhonderd kilo meel per week over toonbank.
” In de molen staat inmiddels een groepje kinderen te kijken bij de molenaar die aan het malen is.
Nienke houdt haar hand op om een beetje meel op te vangen. “Gaan we meel kopen om cakejes te bakken?”,
vraagt Nienke meteen aan haar moeder. Haar vriendinnetje uit Londen is ook mee en kijkt geinteresseerd toe.
“We hebben ook veel buitenlandse bezoekers”, zegt Zevenbergen. “Duitsers, Fransen en Polen. Iedereen is laaiend enthousiast.”